Friday, 7 November 2014

Rm150 1kaki persegi.

Harga pembinaan rumah sekarang dikira seperti yang diatas, tapi tu kira harga orang cakap harga dulu-dulu. Tapi aku rasa sekarang ni orang cas lagi tinggi apa. Ni pun aku dapat tahu sebab kazen aku memang kerja dia kalau duk dekat site tu, site manager la kot. Aku pun berminat juga nak tahu. Mula-mula ingatkan orang kira kaki persegi tu dari aspek lantai saja rupanya termasuk dinding, ke aku sorang yang tak pernah tahu? -_-" kalau sesiapa nak memiliki rumah sendiri memang kena bekerja keras lah. Kalau tengok harga sekarang paling murah pun dah mencecah Rm100k+++. Tapi aku jumpa seorang pembangun dia boleh bina dengan harga Rm60k+++ tu kalau klien yang minta tapi mungkin ada kriteria tertentu. Itu kalau rumah di atas tanah kalau macam apartment tak tanya pula kira macam mana.

2 comments:

lia ummiirfan said...

harga rumah sekarang memang tak tercapai akal fikiran..

N-S said...

Betul tu...