Wednesday, 17 August 2011

Blog bagi aku dahulu kala :p

Terpanggil aku untuk berkongsi, blog bagi aku dahulu kala, mungkin
aku masih mentah dalam dunia blog
dan menganggap ianya tempat untuk berkongsi 
segala cerita tentang hidup terutamanya, tapi apabila aku
semakin lama dalam dunia blog aku jumpa begitu banyak 
ragam dan ianya membuat aku terfikir seketika. Lebih baik
aku jadikan blog sebagai medan untuk
aku berkongsi ilmu dan
mencari ilmu. Alhamdulillah ianya tercapai.
Tapi bukan blog ini la.
Blog lagi satu hehe. Cecari!

p.s. Oh lagi satu sebelum aku terlupa
nasihat aku kepada blogger,
jangan letak gambar-gambar anda terlalu besar
nak tahu apa risikonya mungkin ada
orang diluar sana yang akan curi gambar anda.
Dan perkara ini terjadi kepada rakan aku sendiri.
Facebook orang lain tapi yang peliknya
profile pic adalah gambar dia, kawan aku.
Mesti kita rasa bengangkan? Nak buat apa-apa
pun fikir dahulu risikonya. Jangan sampai kita
menyesal tak sudah. OK!

2 comments:

purpleyellow said...

boleh letak gamabr tapi buat watermark guna pixia,paint, photoshop or photoscape or etc..so orang curi gambar..kita boleh sue org tu...just pendapat lah...(^_^)v

HanaKimi said...

xpa jer kalau nak letak tp pastikan org rsa tak tertarik nak curi haha....anyway thanks for ur opinion! :)